JOVIĆ NAPUSTIO DOMOVINSKI POKRET: Škoro mi nije rekao ni “žao nam je, ni hvala ti”

Novinar i bivši glavni urednik Slobodne Dalmacije, Josip Jović, objavio je kako napušta Domovinski pokret Miroslava Škore, u kojem je bio i član Predsjedništva. 

U intervjuu za Slobodnu rekao je kako se

Pokretu se pridružio jer ga je iritiralo što se “oni koji govore narodnim jezikom označavaju kao populisti, pa čak i fašisti”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

“Nisam se nudio, on me je pozvao. A nakon što je završio izborni ciklus, povukao sam se jer nisam političar koji računa na karijeru, a i kasno mi je za to”, objasnio je.

Rekao je i kako prema njemu u pokretu nisu bili sasvim korektni unatoč tome što je pisao njihov izborni program, kolumnu. Izgurali su ga u 9. izbornu jedinicu.

“Nisam trebao to prihvatiti, a nisu me zapravo ni pitali. No ušao sam u vodu i morao sam zaplivati. Slično su prošli i neki drugi osnivači DP-a. Samo je dvoje od njih nosilo liste. Ali da me krivo ne shvatite, nisam zbog toga napustio Domovinski pokret. Rekao sam već zbog čega sam to učinio”, rekao je, a na pitanje što mu je Škoro rekao kad mu je najavio odlazak, Jović je odgovorio: “Nisam dočekao nikakvu reakciju s njegove strane. Ni žao nam je, ni hvala ti.”

Komentiraj