JOVANOVIĆ PREMIJERU PLENKOVIĆU: Niste rekli imate li 76 ruku, obmanjujete sabornicu i javnost

željko jovanović

U nastavku zasjedanja Sabora na aktualnom prijepodnevu nešto je bure izazvao SDP-ov Željko Jovanović koji je pitao premijera Andreja Plenkovića oko reforme obrazovanja i “prepisivaču” Barišiću.

“Hrvatskoj je potrebna kurikularna, a ne klerikalna reforma. Kada ćete otpustiti Barišića… i pitanje svih pitanja koliko ruku podržava rad vaše Vlade?”

“Što se tiče većine, predsjednik Sabora je izabran sa 76 ruku. Mislim da smo o brojevima rekli sve. U hrvatskom društvu postoje otvoreni i uključivi i oni isključivi. Vi se gospodine Jovanoviću ubrajate u one druge. Za razliku od vas, moja Vlada, moje stručno povjerenstvo ima 11 članova, tamo su bili ljudi iz različitih stranaka, znanstvenici…”, odgovorio je premijer Plenković.

“Niste ništa odgovorili. Niste odgovorili kako je imenovana predsjednica povjerenstva koja je osobna savjetnica ministra, niste ni rekli imate li 76 ruku… Ako nemate 76 ruku, izvolite raspisati izbore. Obmanjujete sabornicu i javnost… Karamarko je umrtvio reformu, a vi ste je pokopali. Pozovite tajnicu, smijenite Barišića i predsjednicu povjerenstva. Nama ne treba klerikalna, nego kurikularna reforma.”

Komentiraj