JOŠKO GVARDIOL: Japanci ne odustaju, bore se svih 90 minuta, znam ih dobro

Joško Gvardiol jedan je od igrača koji ne silazi s naslovnica posljednjih dana, a sada je najavio susret Hrvatske s Japanom, koji se na SP-u igra u poendjeljak u 16 sati.

– Čast mi je što me izbornik poveo na današnju konferenciju. Nadam se da neće biti zadnji put da najavljujem utakmicu, poručio je.

Gvardiol, a koji igra u RB Leipzigu, za suparnike ima dosta Japanaca. – Znam ih jako dobro. Predstavljaju dosta problema i kad su s reprezentacijom su ekipa koja se bori svih 90 minuta i neće odustajati do kraja.

Osvrnuo se i na situaciju na utakmici sa Španjolskom na prošlom Euru, a kada je išao popiti vode te je u međuvremenu suparnik zabio pogodak. Tada je Hrvatska izgubila od Španjolske u osmini finala.

– Svatko griješi, ja sam pogriješio tada. Bilo je tu puno spleta okolnosti. Debitantske utakmice i treme, ali to je sada iza nas. Ja sam okrenut novim izazovima – rekao je kako javlja HRT.

Joško o popularnosti. Koliko ga to iznenađuje? – Ne obraćam toliku pažnju na popularnost nad društvenim mrežama. Fokusiran sam na nogomet. Nalazimo se na Svjetskom prvenstvu.

Komentirao je i iduću utakmicu s Japanom. – Nemam iskustva iz Rusije, ali ovo što je izbornik rekao voljeli bi da to riješimo u prvih 90 minuta. Treba biti strpljivi i primijeniti ono što izbornik traži od nas, kao što smo protiv Belgije. Kad dođeš i vidiš vezni red ispred sebe, lakše ti je. Nadam se da Modriću ovo nije zadnje natjecanje, da ćemo ga iskoristiti i ostvariti sve što sanjamo.