JOSIP JURANOVIĆ: Znamo što nas čeka u Splitu, ali prvo treba riješiti Maltu

Sitno brojimo do susreta Hrvatske i Malte u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Fokus javnosti već je na Rusiji u nedjelju ali i na otoku Vatreni imaju imperativ pobjede. Izbornik Zlatko Dalić jučer je odbijao bilo kakvu najavu splitske utakmice, a prate ga i igrači, sva razmišljanja usmjerena su ka Malti.

Izvor: Media servis

“Zaboravili smo na Maltu koliko pišete o Rusiji, ali znamo da prvo treba uzeti tri boda tamo. Sve je na našoj strani, moramo brzo pokazati tko je gazda, uzeti loptu i pokušati riješiti stvari što prije”, izjavio je Josip Juranović.

Juranović ipak jedva čeka pun Poljud jer dobro zna što znači igrati na tom stadionu kada je ispunjen do posljednjeg mjesta ali istrčati tamo bila bi samo nagrada za pobjedu u četvrtak. Kratko i jasno otkriva kako pobijediti Maltu.

“Timski duh, upornost, strpljivost i igrat brzo. Svi mi koji igramo nogomet želimo igrati pred punim stadionom, znamo što nas čeka u Splitu ali naš fokus su Malta i tri boda od tamo”.

U Josipu Stanišiću dobio je ozbiljnog konkurenta na desnom beku ali to ga veseli.

“Uvijek je dobro imati konkurenciju u momčadi, pa tako i u reprezentaciji. Mlad je, jako dobar igrač i drago mi je da je došao jer me tjera da radim još više. To je zdrava konkurencija, u dobrim smo odnosima”, zaključuje Juranović.

Konkurencije ima i u napadu, pogotovo jer je Zlatko Dalić noć uoči okupljanja vratio Brunu Petkovića među Vatrene. I Petković i Livaja i Kramarić imaju argumente za zaigrati od prve minute u vrhu napada, a tu je i Antonio Mirko Čolak. Ubojiti napadač Malmoa prati Juranovićevo mišljenje – svi radimo za isti cilj.

“Što se tiče konkurencije, mi smo jedna momčad. Svi želimo pobjede i radost, više pomažemo jedan drugome nego što smo si konkurencija”, izjavio je Čolak.

Što se tiče Malte, treba zagospodariti terenom od prve minute.

“Nema lakih utakmica, moramo ući sa stoposto i dati maksimum. Mi smo kvalitetni i moramo igrati našu igru, kreirati puno šansi te ih iskoristiti što prije. To je ključ do pobjede”, zaključuje Čolak.