JOSIP JURANOVIĆ: Lopta je kod Modrića, Brozovića i Kovačića sigurnija nego novac u banci

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu preostale je još samo četiri utakmice. Dva polufinala, utakmica za broncu i veliko finale.

Izvor: Media servis

​Dva su dana ostala do velikog polufinalnog okršaja između Hrvatske i Argentine u Katru. Uloga favorita ponovno je prepuštena protivniku, a bilo koja momčad koja u svojim redovima ima Lea Messija uvijek im figuru više za prevagu. Bilo je tako i prije četiri i pol godine pa su Gaučosi u Rusije nakon drugog kola grupne fazne podvijena rupa ispraćeni s travnjaka. Završilo je 3-0 za Vatrene.

No sada je borba za finale. Dalićevi izabranici srušili su Brazil, glavnog pretendenta za naslov, a ova Argentina sigurno nije bolja od Neymara i društva. Znaju to i naši igrači koji su dokazali da se mogu nositi s najboljima. Pred novinare danas su stali Bruno Petković i Josip Juranović. Kako zaustaviti Messija Petković kaže:

“Nemamo plan za Messija i njegovo individualno zaustavljanje. I prije je bilo tako kad smo igrali s dobrim ekipama i protiv sjajnih individualaca, uvijek je njih momčad zaustavljala i nikad nije bilo markiranje pojedinaca. Ne vjerujem da ćemo imati poseban plan za jednog igrača jer Argentina ima puno dobrih igrača i neće biti fokus samo na jednom”, poručio je Petković.

Objasnio je Petković zašto smo tako uspješni u izvođenju penala.

“Jako puno ljudi koji se ne bave profesionalnim nogometom zna puknuti penal, ali razlika je mentalna mirnoća u takvim trenucima. Puno lakše kad imaš odličnog vratara u kojega se možeš pouzdati, koji ti jako olakša život, ali ekipa koja zadrži mirnoću u takvim trenucima ima stvarno ogroman karakter”, smatra Petković.

Naš desni bočni Josip Juranović objasnio je kako je igrati s našim veznim redom Modrić, Brozović, Kovačić, te što očekuje od ovog polufinala.

Kad njima dodate loptu to je sigurnije nego vaš novac u banci. Kad s njima igrate sve je lakše, jednostavno imam sreću da dijelim teren i svlačionicu s njima, prikupljam znanje i jako sam sretan što sam tu. Želimo usrećiti naše, želimo doći doma ponosni, uzdignute glave, a to žele i Argentinci. Mi smo mala zemlja, ali s velikim srcem, rekao je Juranović.

Utakmica Hrvatske i Argentine igra se u utorak u 20 sati, a drugi polufinale Francuske i Maroka u srijedu, također u 20 sati.