JOSHUA NADMUDRIO RUIZA: Britanac sjajnom taktikom vratio sve pojaseve

Samo šest mjeseci nakon prvog okršaja u Madison Square Gardenu, Andy Ruiz i Anthony Joshua ponovno su se našli u ringu u Saudijskoj Arabiji. Slavio je ovaj put Joshua!

Podsjetimo, prvog dana lipnja ove godine Andy Ruiz Jr. šokirao je boksački svijet nokautiravši do tada neporaženog prvaka svijeta – Anthonyja Joshuu.

Prve tri runde Joshua bolji. Ruiz mu nije ozbiljno zaprijetio. Joshua se sjajno kreće.

U četvrtoj Joshua je uzdrmao Ruiza, ali on se vraća i na kraju runde ugrožava Joshuu, ali Joshua dobiva i tu rundu. Ruiz mu dolazi sve bliže, što je opasno za protivnika, ima snažne udarce. Ali Joshua ne da blizu.

Joshui je prošao desni direkt u petoj rundi, ali dosta izjednačeno. Joshua se i dalje dobro kreće oko Ruiza. Ali Joshua gubi mnogo više snage. U sedmoj rundi Ruiz je primio nekoliko teških udaraca, ali nije pao. Nastavlja dalje i prijeti Joshui.

joshua, prvak

Onda luda osma runda. Luda osma runda! Ruiz je opet za vrijeme breaka plasirao jedan udarac u Joshuino tijelo. Nakon toga je Joshua uzdrman.Ruiz se vraća. Ne zna se tko je bio bolji u devetoj rundi. Sijevali su udarci. U desetoj Ruiz mora pojačati, Joshua je u prednosti na bodove. Joshua ne odustaje od svoje taktike. I dalje se dobro kreće. Ruiz ne može do njega.

Kao da je Joshua umorniji od te trke u krug oko Ruiza, koi mora ići na sve ili ništa. Joshua taktički dobar. Odlučio izdržati i pobijediti na bodove. I onda 12. runda, zadnja. Ruiz kreće. To mu jedino ostaje – nokaut. Joshua kontrolira borbu.

joshua, ruiz, boks

Podsjetimo kako je za ovaj dvoboj Joshua izgubio čak pet kilograma u odnosu na onaj prvi,a težio je 107.5 kilograma.

Ruiz je pak dodatno povećao svoju kilažu, te je na vaganju u petak kazaljka stala na čak 128 kilograma, odnosno sedam više u odnosu na meč u lipnju.

Bez obzira na ishod meča, Joshua će zaraditi oko 60 milijuna eura, dok će se aktualni svjetski prvak Ruiz morat zadovoljiti s nagradom od 15 milijuna eura.

Komentiraj