JOŠ NIJE KASNO ZA UŽITAK: Prijavite se za nezaboravnu cross utrku ‘Brač Run’ od Selca do Sumartina

Četvrto izdanje međunarodne cross utrke ‘Brač Run’ od Selca do Sumartina održat će se 10. lipnja na otoku Braču.

Ova prelijepa utrka trkačima pruža užitak na svakom kilometru – od trčanja kroz stoljetne maslinike do panoramskih puteva s pogledima na more, dalmatinske otoke i na prekrasno Biokovo.

– Cilj naše utrke je obogatiti ponudu otoka Brača, te na taj način promovirati destinaciju. Ujedno želimo i potaknuti otočane da zavežu vezice, jer znamo da je aktivan život najzdraviji život – poručuju organizatori.

U sklopu događanja održat će se utrke na 5 i 10 kilometara sa startom U Selcima, a nakon utrka za odrasle održat će se i ‘Kids Run’ sa startom u Sumartinu.

– Osnovni cilj projekta “Brač run”  je razvoj turističkog proizvoda kroz organizaciju sportskog događaja koji postaje prepoznatljiv brend ne samo destinacije Selca već i čitavog otoka Brača. Razvoj ovakvog sportskog događaja podiže kvalitetu turističkog sadržaja te stvara pozitivni imidž destinacije razvojem segmenta sportskog turizma – rekla je Nikolina Tonšić iz Turističke zajednice općine Selca i dodala:

“Osim trkačkog natjecanja kao centralnog događaja osmišljeni su i različiti dodatni sadržaji namijenjeni ne samo trkačima već i njihovim obiteljima i drugim posjetiteljima koji uz doprinos promociji lokalne kulturne baštine rezultiraju višestrukom očekivanom povećanju broja turista u predsezoni.”

Tonšić je istaknula i kako je na utrkama koje su se održale prethodnih godina sudjelovao veliki broj trkača iz Hrvatske i inozemstva, a dojmovi sudionika su izuzetno pozitivni.

– To nas je motiviralo da ovaj projekt razvijamo i dalje, i na kraju da, ono što je vrlo bitno, ističemo važnost bavljenja sportom, podižemo svijest o važnosti aktivnog načina života i da tome učimo našu djecu – zaključila je Tonšić.

– Otok Brač pruža idealne mogućnosti za trčanje tijekom cijele godine, zato dođite i provjerite neke od najboljih trkačkih trasa u Hrvatskoj – poručio je Sven Veronek iz Run Croatie, koja je uz TZO Selca suorganizator utrke.

Na utrku se možete prijaviti na web stranici www.runcroatia.hr.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!