JOŠ MOŽETE KUPITI: Todorićeva jahta na prodaju za 1,4 milijuna eura

Podijelite članak

ivica todorić

Velik je interes za kupnju jahte i helikoptera Ivice Todorića, potvrdilo je priopćenje za medije koje je stiglo iz Agrokora.

Izvješće: Media servis

Od objave javnog poziva do danas zaprimljeno je 15 iskaza interesa za kupnju jahte te 12 iskaza interesa za kupnju helikoptera. Svi koji su do sada na ovaj način iskazali svoj interes za kupnju će o detaljima daljnjeg tijeka procesa prodaje biti i dalje obaviješteni izravno.‘‘, najavili su iz koncerna. Za prodaju motorne jahte među više specijaliziranih ponuđača kao agent za posredništvo odabrana je tvrtka Navis Marine d.o.o. iz Zagreba. Radi se o renomiranoj tvrtki koja je specijalizirana za posredovanje i savjetovanje u brodarskoj industriji, a koja svojim klijentima nudi široku selekciju novih i rabljenih brodova kvalitetnih proizvođača, navodi se u priopćenju.

Predmet prodaje je motorna jahta model Riva 85 Opera imena „Jana“, proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara. Tražena cijena je 1,4 milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje, podložan uvjetima iz i u vezi postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene.

Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja. Svi zainteresirani potencijalni kupci svoje ponude mogu proslijediti tvrtki Navis Marine d.o.o. kao službenom agentu za posredovanje u prodaji ove motorne jahte na kontakt: info@navis-marine.com, najkasnije do 1. listopada 2017. godine. Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo ne sklopiti kupoprodajni ugovor po završetku prikupljanja i analize ponuda.

Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa izvanredne uprave bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji, a od sinoć se nalazi u marini u Zadru. Što se pregleda tiče, svi zainteresirani kupci će morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda odnosno probne vožnje biti potrebno uplatiti i određenu naknadu, sukladno vrijednosti motorne jahte, što je kod prodaja pokretnina ovakve vrijednosti uobičajeno. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uvjeta, biti moguć već od ovog utorka, 8. kolovoza.

Slična procedura vrijedit će i kod prodaje helikoptera, gdje je proces odabira agenta za koordinaciju prodaje pred finalizacijom.‘‘, stoji u priopćenju. Izvanredna uprava očekuje da se prodajni proces okonča tijekom listopada. Prilikom prodaje pokretnina i druge imovine Agrokora fokus će, ističu, i dalje biti na transparentnom i otvorenom procesu te postizanju maksimalne vrijednosti.

Komentiraj