JOŠ JEDNA SMJENA TURISTA: Gužve na cestama, granicama, ali i Krčkom mostu

U tijeku je još jedna smjena turista pa niti ovaj vikend ne prolazi bez gužvi na cestama i granicama diljem zemlje. 

Pojačan je promet na većini cesta i u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 između naplate Lučko i Bosiljeva II.

Gdje su još gužve za Media servis je otkrio Zvonimir Vogrin iz HAK-a:

“Između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru juga te čvora Maslenica i tunela Bristovac u smjeru Zagreba gdje se vozi uz povremene zastoje i kolone u pokretu. Povećana je gustoća prometa i na autocesti Zagreb-Macelj gdje se vozi u koloni prema naplati Trakoščan uz povremeno zatvaranje tunela Frukov Krč. Zatim na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru autoceste A1, na autocesti Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke te na Krčkom mostu u oba smjera, osobito u smjeru kopna gdje je kolona duga oko četiri kilometra.”

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila dugačka je oko dva kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

“Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH te Srbijom te na ulasku u Mađarsku. Zbog aktualnih mjera moguća su i veća čekanja. U pomorskom prometu nema poteškoća, no zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.”