JOHNSON NAKON TROVANJA SKRIPALA: Imamo dokaz da je Rusija stvarala zalihe novičoka

BIVŠI GRADONAČELNIK LONDONA: Cilj EU je sličan onom Hitlera - u stvaranju superdržave

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson u BBC-ovoj emisiji izjavio je kako postoje dokazi da je Rusija pravila zalihe smrtonosnog nervnog otrova, istog onog kojim su u Engleskoj otrovani bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova kćer Julije.

Rusija danima niječe bilo kakvu upletenost u pokušaj ubojstva Skripala te naglašava kako je otrov mogao biti proizveden i u drugim državama. Britansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako će sutra Organizacija za zabranu kemijskog oružja napraviti analizu otrova kojim je Skripal otrovan, a rezultati će biti gotovi za dva tjedna.

“Mi imamo dokaze, zadnjih 10 godina, da Rusija nije samo istraživala isporuku nervnog otrova u svrhu atentata, nego je također radila i stvarala zalihe novičoka”, rekao je Boris Johnson za BBC-jev The Andrew Marr Show, a prenosi Media servis.

Podsjećamo, kao odgovor na britansku sumnju da je Rusija odgovorna za trovanje Skripala, Rusija će protjerati 23 britanska diplomata koji imaju rok od tjedan dana da napuste Rusiju. Odnosi između Rusije i Velike Britanije, zbog ovog incidenta, isti su kao i nakon Hladnog rata.