JOE BIDEN: Trumpa će zapamtit kao najneodgovornijeg američkog predsjednika

Izabrani američki predsjednik Joe Biden potvrđen je kao pobjednik u saveznoj državi Georgiji nakon što su tamo ponovno prebrojani glasovi.

Izvor: Media servis

No, Donald Trump i dalje odbija priznati poraz dok su tri tužbe, kojima njegov pravni tim želi osporiti izborne rezultate, odbačene.

Biden je uvjeren da Trump zna da je izgubio te ne zna koji mu je motiv za otpor.

“Ovo će biti najnoviji incident po kojem će biti zapamćen kao najneodgovorniji američki predsjednik. Ovo nije ni blizu granicama norme, a upitno je i je li legalno. Teško je shvatiti kako taj čovjek razmišlja. Svjedočimo nevjerojatnoj neodgovornosti i nevjerojatno opasnim porukama koje šaljemo svijetu oko funkcioniranja demokracije.”

Kako prenosi Reuters Trump kreće s novom taktikom kako bi ostao u Bijeloj kući. Navodno pokušava uvjeriti republikanske zakonodavce da interveniraju u svojim državama i proglase ga pobjednikom unatoč tome što su njihovi birači izabrali Bidena.

U međuvremenu je Trumpov osobni odvjetnik Rudy Giuliani najavio da će nastaviti s pravnim bitkama. To je popratio brojnim neutemeljenim, a čak i dokazano lažnim teorijama zavjere, no, pažnja svih je ipak bila na njegovoj boji za kosu koja mu se zbog znojenja cijedila niz lice.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *