JOE BIDEN PRISEGNUO: Postao 46. američki predsjednik

Na svečanoj ceremoniji u Washingtonu pod epidemiološkim ograničenjima i strogim osiguranjem zbog nedavnih nereda na Kapitolu, Joe Biden prisegnuo je na dužnost kao 46. američki predsjednik.

Prije njega na dužnost potpredsjednice prisegnula je Kamala Harris koja je tako postala prva žena, prva Afroamerikanka i prva Azijska Amerikanka na toj dužnosti, prenosi Media servis.

U govoru he Biden rekao:

“Demokracija je dragojena i krhka, ali je pobijedila. Na ovom svetom tlu gdje je prije nekoliko dana nasilje htjelo poljuljati naše temelje, okupljamo se kao jedna nacija da bismo obavili miran prijenos vlasti. Amerika se nalazi u izazovnom razdoblju pandemije i porastu političkog ekstremizma.

Idemo dalje hitro i brzo jer nas čeka mnogo posla. Treba zacijeliti, ponovno izgraditi, puno toga možemo dobiti”, rekao je novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

“Jedinstvo je put prema naprijed”.

U govoru je kazao kako će učiniti sve da pobijedi rasizam, sve oblike ekstremizam te se izbori s pandemijom koronavirusa.

“Bez jedinstva nema mira i nacije, već samo kaos. Ovo je naš povijesni trenutak i moramo biti ujedinjeni. Krenimo ispočetka, slušajmo i poštujmo jedni druge”, rekao je Biden.

Kazao je kako je Amerika danas prvi put izabrla ženu potpresjednicu.

“Nemojte mi reći da promjena nije moguća”, kazao je i dodao da će biti predsjednik svim Amerikanaca te se jednako boriti i za one koji ga nisu podržali.

 

Komentiraj