JEŽIĆ NA SUDU: Dogovor je bio da se Sanaderu mito isplati nakon godinu, dvije

Podijelite članak

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i prvom čovjeku mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju u aferi Ina-MOL, svjedoka Roberta Ježića nastavio ispitivati Hernadijev britanski odvjetnik William Boyce.

U odgovorima na pitanja Ježić je među ostalim ustvrdio kako je moguće da je dio od pet milijuna eura mita za Sanadera, koji su uplaćeni na račun Ježićeve tvrtke Xenoplast, završio na njegovom privatnom računu s kojeg je plaćao obaveze prema Hypo banci.

Na pitanje zašto pet milijuna eura nije dao Sanaderu, Ježić je rekao: ”Novac je bio namijenjen za otplatu kredita Hypo banci, dok je dogovor bio da se novac koristi za poslovanje te da mu se počne isplaćivati nakon godinu, dvije. Da je sve išlo kako je trebalo, tako bi i bilo”.

Riječ je o ponovljenom suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju, koje je počelo je na Županijskom sudu u Zagrebu 23. listopada 2018.

Sanader je odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Podsjećamo kako osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko Ježićeve tvrtke navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok tereti Sanadera u slučaju Ina-MOL i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine.

U optužnici je predloženo da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Komentiraj