JELENA VELJAČA: Želim se ispričati ako sam dala neku ostrašćenu izjavu

Jedan od mnogih sastanaka koji su održani nakon smrti male Nikoll bio je i onaj ministra Josipa Aladrovića s predstavnicama inicijative Spasi me.

“U javnom prostoru se pojavila tvrdnja da je Spasi me podržala linč protiv socijalnih radnika i radnika. Baš suprotno, mi u protekle dvije govdine volontiramo u sustavu s ciljem da se poboljša sustav i razina povjerenja koje korisnice i korisnici imaju prema tom susatavu.

Ako sam ja osobno nekom svojom ostrašćenom izjavom, koja je bila potaknuta tragičnim ishodom monstruoznog događaja iz Nove Gradiške, izazvala mikrodio te atmosfere, ja se kao prvo moram ispričati jer to nije ni u duhu inicijative ni dio mojih osobnih vrijednosti i uvjerenja”, rekla je osnivačica inicijative Spasi me, Jelena Veljača, prenosi N1.

“Dio mojih uvjerenja i uvjerenja inicijative je da ne zatvaramo oči pred problemima. Svjesne smo da je ovaj slučaj u Novoj Gradiški nevjerojatno tragičan i incidentan, ali on nije incident. Postoje slučajevi koji nasreću nisu završili fatalno, ali su isto tako problematični i na to želimo upozoriti. Neopisivo sam ponosna i sretna da smo od studenog u dijalogu s ministrom. Izrazio je političku volji i želju i ocijenila bih. i osobnu želju da se taj sustav poboljša sve zbog krajnjih korisnika i korisnica”, dodaje.Dogovorili smo da ministarstvo ide u akcijski plan za poboljšanje sustava. Meni je drago, osim što je inicijativa dio tog rada, da su pozvane i dobrodošle sve ostale akterice i akteri jer mi kao građanska inicijativa možemo samo upozoravati, zahtijevati, predlagati, pitati, ali ne možemo donositi odluke unutar sustava.

Nadam se da će se hermetičnost sustava ovom prilikom riješiti i promijeniti i da će smrt, koja je bila apsolutno nepotrebna i za koju će snositi osobna odgovornost, te se nitko neće skrivati iza sustava, biti simboličan početak kraja te hermetičnosti i zdravog dijaloga”; zaključila.