JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Mi ne trgujemo, nikad nisam imala kontakt s ljudima koje se kupuje

VIDEO: PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ - Koalicija za Premijera jedina Hrvatskoj jamči rad, blagostanje i solidarnost 1

U Staroj gradskoj vijećnici sutra će se održati 18. sjednica Gradske skupštine. Na dnevnom redu nalazi se 45 točaka, među kojima je najvažniji dokument preko 10 milijardi težak proračun Grada Zagreba za 2019. godinu.

Izvor: Media servis

Klub gradskih zastupnika GLAS-a i Hrvatske stranke umirovljenika neće podržati prijedlog proračuna, najavila je GLAS-ova Anka Mrak Taritaš.

“I onda kad krenete malo analizirati i malo probati vidjeti što je tu i vidite da kao da su se mala djeca igrala. Stavke neke su brisane, stavke neke su dodavane. Tako odjedanput ničim izazvan imate tri milijuna kuna za uređenje sjevernih tribina na Dinamovom stadionu, a na pitanje zbog čega je to i zašto ne dobijete odgovor nego slijeganje ramenima.”

Sutra neće podržati proračun ni podnositi amandmane jer je prijedlog nepopravljiv, nastavlja Mrak Taritaš.

“Brojke govore o tome da zaista kao da je onako, kako je tko rekao, tamo upišit 500 tisuća, tamo milijun. Dakle da se gradom upravlja apsolutno bez jasne strategije, bez jasne ideje, bez jasne vizije. Kad uzmete one stavke koje sam ja govorila i uvodno rekla o upravljanju imovinom jasno je iz toga da se gradom ne upravlja niti transparentno, najmanje javno i apsolutno u korist pojedinca, pojedinog projekta ili pojedinog poznanika.”

I dok oporba vjeruje da proračun neće biti usvojen jer su u ovome trenutku 23 ruke u Skupštini od potrebnih 26, vladajući kažu kako rasprava tek predstoji. Sve je po pravilima zakona i struke, rekla je na Aktima gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. U planu su, čulo se, velike kapitalne investicije, ulaganja u rotor i prometnice, socijalne mjere te povoljnija cijena vrtića.

“Mi smo nažalost svjedoci da u nekim velikim previranjima, krizama, pa i kadrovskim smjenama, stvari stoje. Ne bi smo voljeli da stvari stoje. Voljeli bismo da se stvari i dalje kreću i to da se kreću u pozitivnom smjeru. Nekako sam uvjerenija da će to prepoznati gradski zastupnici kao što je to prepoznala ukupna zagrebačka javnost. Na kraju krajeva bez obzira na to kako glasate za, protiv ili suzdržano uvijek ste obavezni svojim biračima objasniti zašto to činite.”

Pavičić Vukičević nije precizirala ima li dovoljno zastupničkih ruku za donošenje proračuna.

“Mi s imenima ne licitiramo, jedino što ovdje kategorički moramo odbiti, da se radi o političkoj trgovini i da mi nekoga kupujemo. Osobno smatram da se čovjeka ne može kupiti, makar ja u životu nisam imala kontakte s ljudima koje se kupuje.”

Komentiraj