JEDINO ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Čak 77 posto stanovnika zagrebačke Savice protiv crkve u parku

park, Savica, crkva, Čuvamo naš park

Jedino službeno istraživanje javnog mnijenja o izgradnji crkve u parku na Savici, koje je proveo GfK – Centar za istraživanje tržišta pokazalo je da se 77 posto stanovnika kvarta zagrebačke Savice protivi izgradnji crkve u Parku Trnjanska Savica.

“Čak 77 posto ispitanika izjasnilo se protiv gradnje crkve u parku i time jasno pokazalo da akcije pokrenute od inicijative Čuvamo naš park imaju podršku stanovnika ovog zagrebačkog kvarta. Ovaj podatak također oslikava u kojem opsegu gradska vlast na čelu s gradonanačelnikom zanemaruje javni interes i mišljenje građana i struke”, piše u priopćenju Inicijative.

U tom istraživanju čak 72 posto ispitanika katoličke vjeroispovijesti protivi se gradnji u parku.

Čak je 85 posto ispitanika odgovorilo pozitivno na pitanje: “U kojoj mjeri biste podržali gradnju crkve na Savici na nekoj drugoj lokaciji, odnosno izvan prostora parka”.

“Ovo istraživanje Inicijativi predstavlja vrlo vrijedan podatak u ostvarenju svojeg jedinog cilja – očuvanja parka u sadašnjem obliku i pronalasku alternativne lokacije za izgradnju crkve na zadovoljstvo svih stanovnika Savice”, kažu u priopćenju.

Komentiraj