JEDINA OPCIJA: Laž je da želimo tiskati novac za rješenje problema

Vilim Ribić, Ivan Vilibor Sinčić, Ivan Lovrinović

U Zagrebu, na Cvjetnom trgu, izvanrednu su pressicu održali koalicijski partneri Živi Zid, Franak, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku.

Ivan Vilibor Sinčić, Goran Aleksić i Ivan Lovrinović opovrgnuli su i nazvali lažima da se zalažu za tiskanje novca.

”Povodom napisa da je suština našeg programa tiskanje novca kao rješenje za probleme. Želim snažno demantirati te obmane i laži. Zašto se šire te obmane? Jer se boje našeg ekonomskog programa. On je usmjeren prema srednjem sloju i malom čovjeku kojeg želimo štiti. Podići ćemo neoporezivi dio dohotka na 5000 kuna, ali i minimalac na 5 tisuća kuna u roku 4 godine. Motor ekonomije je srednji sloj. Mi smo jedina opcinja koja je ponudila konkretna rješenja. Mi vidimo samo rješenje na način da banke služe kao servis koji će poticati razvoj proizvodnje i obrta. Da obitelji mogu uzmati stambene kredite uz niske kamatne stope. Sada svi moraju raditi za kamate. Poručujemo onima koji nas blate da jednostavno govore laži i to će se ubrzo pokazati. Ovo je jedina opcija. Naš ekonomski program koji smo napravili mi jamčimo za to mi smo jedina nada”, kazao je Lovrinović.

”Mi smo protiv tiskanja novca. Važno je reći da moramo slijediti monetarnu politiku europskog sustava. Po čemu je HNB hrvatska i narodna? Pa ona nije ni banka. Naša sadašnja narodna banka radi suprotno modelu u EU”, rekao je.