JE LI GA SRAM ZBOG IZJAVE?: Pitao je to Grlića Radmana na konferenciji jedan učenik

Na Konferenciji o budućnosti Europe pitanje putem videopoziva postavio je student 4. razreda grimnazije u Puli Nino Šarić koji je Grliću Radmanu čestitao na visokom 4. mjestu u Indexovoj anketi za najgoreg miinistra godine.

Upitao je je li ga sram zbog izjave da svi koji žive u Hrvatskoj trebaju biti sretni usprkos velikom iseljavanju i lošoj ekonomskoj situaciji, dodavši kako se nada da će on postaviti kamen temeljac kapelice u Betlehemu i da novi fiksni telefoni dobro služe svrsi, referirajući se na kupnju 571 fiksnog telefona za ministarstvo vanjskih poslova u iznosu od više od 900 tisuća kuna, javlja HRT.

Grlić Radman je odgovorio da je tehnološka nadogradnja komunikacije nužnost u jednom tijelu državne uprave i da je to tehnološko pitanje, a da crkvica u Betlehemu nadilazi samo religioznu dimenziju i čini Hrvatsku vidljivijom.

Grlić Radman je također odgovorio da Hravatska ima dovoljno potencijala, mogućnosti za zasnivanje radnih mjesta, kvalitetan život, istaknuvši da se mogu prepoznati pozitivni (ekonomski) trendovi.

U raspravu se uključio i grčki ministar vanjskih poslova koji je istaknuo da je kvaliteta života na Mediteranu veća nego u drugim dijelovima svijeta, čak i ako je drugdje veći prihod.