JAVNI SUD O VLADI I MINISTRIMA: Plenković pada sve niže – najpozitivniji Krstičević

krstičević, plenković

Premijer Andrej Plenković je posljednjih mjeseci pao u očima građana, jer ga pozitivnim ocjenjuje 44 posto građana, a 50 posto njih o njemu ima negativan dojam.

Pokazuje to najnovije istraživanje Dnevnika Nove TV. A dok su u Vladi još sjedili Mostovi ministri, tamo u siječnju, pozitivan dojam o Plenkoviću imalo je 72 posto građana.

Damir Krstičević je i dalje najpopularniji ministar, o njemu pozitivan dojam ima 63 posto ispitanika. Drugo mjesto pripalo je ministru Gariju Cappelliju. O njemu pozitivan dojam ima 62 posto ispitanika, dok za njega u siječnju čak 56 posto ispitanika nije ni znalo.

Tomislav Medved i dalje je stabilan, a o njemu pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika. Tomislava Tolušića podržava 56 posto, Blaženku Divjak 52 posto, a Olega Butkovića 51 posto ispitanih.

Zdravko Marić, ministar financija, i dalje je u sedlu – 51 posto ispitanika i dalje o njemu ima pozitivan dojam.

I Goran Marić sa 40 posto podrške još se drži, a slijedi ga Davor Božinović s 39 posto.

Gabrijela Žalac, Nina Obuljen-Koržinek, Milan Kujundžić, Tomislav Ćorić, Marija Pejčinović-Burić i Nada Murganić drže donji dio ljestvice.

Zadnja dva mjesta drži dvoje potpredsjednika Vlade, Martina Dalić i Predrag Štromar.

Za Gabrijelu Žalac nije čulo 40 posto ispitanika, a 39 posto ne zna za Obuljen Koržinek. Za Davora Božinovića nije čulo 31 posto ispitanika.

Komentiraj