JASEN MESIĆ: Praktički pola Milanovićeve vlade je bilo u sukobu interesa

jasen mesić

Nakon što je čelnik SDP-a Zoran Milanović najavio da će SDP u Saboru zatražiti da se Tomislavu Karamarku izglasa nepovjerenje zbog afere vezane uz tvrtku njegove supruge, uz opasku kako Vlade nema, reagirali su u HDZ-u.

Milanović je još jednom pokazao da ne zna prvo krenuti od sebe, rekao je u Saboru Jasen Mesić, a prenosi Media servis.

“U protekle četiri godine kada su ministri u njegovoj vladi bili u sukobu interesa, praktički pola vlade je bilo u sukobu interesa. Nije Milanović reagirao na radnje koje je provodio njegov brat. Ni na koji način ne vidi ono što mu se događa ispred očiju nego na ovakav netransparentan i nedoličan način proziva Vladu, tvrdeći da ne postoji,” rekao je Mesić.

Vlada postoji dokle god ima saborsku većinu, istaknuo je Mesić.”Postojat će do onda do kada ćemo smatrati u Domoljubnoj koaliciji u HDZ-u. To je naravno nešto što će odlučiti vodstvo stranke, o čemu će odlučiti stranka zajedno s koalicijskim partnerima. Naravno da nam je bitno da provedemo reforme. To nekome ne ide u prilog i tako dolijeva ulje na vatru kako bi se Vlada maknula od tog posla”, zaključuje HDZ-ov Mesić.

Na pitanje smatra li Most dijelom vladajuće koalicije Mesić je rekao da nema nikakvih informacije koje bi govorile da više nema zajedničke suradnje. Nije htio komentirati današnje napuštanje sabornice zastupnika Mosta na poziv Mire Bulja zbog toga e što je HDZ-ov Andrija Mikulić o njemu javno iznio privatne podatke koji su zaštićeni zakonom. Tek je kratko poručio da svatko ima pravo na parlamentarnu demonstraciju. Na pitanje hoće li se u sutra u Saboru glasovati Mesić je odgovorio.

“Prije svega volio bih da o tome konzultirate koji presjedaju saborskom sjednicom, a o tome hoće li biti glasovanja sve će se na vrijeme znati. Sigurno ćete biti prisutni pa ćete moći popratiti,” kaže Jasen Mesić.

Komentiraj