JANDROKOVIĆ O “SLUČAJU NJONJO”: Briga me što o meni misle oni do kojih mi nije stalo

Postoji sigurnosni protokol zaštićene osobe, u slučaju poziva s nepoznatog broja uvredljivog ili prijetećeg sadržaja, štićena osoba je dužna prijaviti djelatnicima sigurnosti da se takva situacija dogodila. Nakon toga oni postupaju sukladno vlastitoj odluci i procjeni, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković za emisiju Hrvatskog radija “S Markova trga”.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je kako je u slučaju policijskog privođenja muškarca koji ga je u telefonskom razgovoru vrijeđao, nazvavši ga njonjom, njegovo postupanje bilo ispravno, kako su potvrdili Ministar unutarnjih poslova i Ravnatelj policije.

Dodao je kako se od jedne akcije koja je rutinska za policiju pokušala stvoriti politička priča i predsjednika Sabora prikazati kao osobu koja zloupotrebljava svoju poziciju i policiju. Jandroković je rekao kako su na njega krenuli uvredama i zaključio je kako je to potez onih koji mu se ne mogu politički suprotstaviti i kojima smeta njegova politička dosljednost.

– Njih smeta što ja pobjeđujem, a oni gube i valjda u toj svojoj vlastitoj frustraciji i nemoći ne znaju što bi pa idu s uvredama, difamacijama. Ja sam na to naučio i ja ću se s time nositi, u konačnici briga me što o meni misle ljudi do kojih mi nije stalo, zaključio je Jandroković, kako prenosi HRT.

– Ono što je meni važno je kako odlučuju građani na izborima, a oni ne samo da su dali mojoj političkoj opciji, Hrvatskoj demokratskoj zajednici, povjerenje da upravlja državom, nego su i meni dali velik broj diferencijskih glasova. Oni su ti koji ocjenjuju moj rad, koji me ocjenjuju kao čovjeka, a ne oni koji iz vlastite frustracije ne biraju sredstva, udaraju ispod pojasa i u stvari pokazuju svoj jad, dodao je.