JANDROKOVIĆ O POVJERENSTVU: Nadam se dogovoru do srijede, ako ne bit će mi žao!

Gordan Jandroković

Nakon dviju konzultacija vlasti i oporbe danas ipak ništa od glasovanja o povjerenstvu za Agrokor i izboru ustavnih sudaca.

Predsjedavajući HDZ-ov Gordan Jandroković prekinuo je sjednicu obzirom da nema dogovora oko SDP-ova zahtjeva da se o povjerenstvu odlučuje prije izbora sudaca. Dosta je ovog cirkusa kojeg priređujete, poručio je MOST-ov Nikola Grmoja.

Povjerenstvo ne bi trebalo biti predmet ucjena, nemamo ništa protiv da se danas izglasa, kaže šef kluba Milorad Batinić.

Vratimo se onda na početak ako dovodimo u istu ravan izbor povjerenstva i ustavnih sudaca, poručio je HDZ-ov šef kluba Branko Bačić. Sjednica je zatim prekinuta, uz opasku SDP-ova Arsena Bauka.

“Predlažemo da se izaberu ustavni suci, a nakon toga istražno povjerenstvo” predložio je Bačić.

“Budući da nemamo dogovor oko toga kako ćemo glasati, prekinut ćemo sada sjednicu, nadam se da ćemo dogovor postići do srijede, a ako ne, bit će mi žao” kaže Jandroković.

“Predlažem da kažete ako ga postignemo u koliko sati će biti glasovanje” napomenuo je Bauk. “Ako se dogovorimo znači do srijede, glasovanje će biti odmah ujutro” rekao je Jandroković.