JANDROKOVIĆ O KOVAČU: Stavio je svoje osobne ambicije ispred interesa HDZ-a

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a, gostovao je u Dnevniku Nove TV i komentirao  “obračun” premijera Andreja Plenkovića i Mire Kovača, koji je pozvao na rekonstrukciju HDZ-a.

“Prije svega, rekao bih da smo mi danas imali 82 glasa za naše ministrice i ministre. Dakle, vrlo stabilnu parlamentarnu većinu. Svi članovi i članice HDZ-a, naši zastupnici, glasali su za naše prijedloge. Što se tiče izjave gospodina Kovača, moje je mišljenje da ozbiljni političari ne rade takve stvari”, rekao je Jandroković za Dnevnik Nove TV.

“Danas su HDZ, predsjednik Vlade i HDZ-a, naše ministrice i ministri, naše zastupnice i zastupnici vodili ozbiljne političke bitke s našim političkim suparnicima. Dakle, mi smo danas bili 100 posto angažirani u jednoj važnoj inicijativi, jednom važnom projektu izglasavanja novih ministara, rekonstrukciji Vlade”.

Na pitanje želi li reći kako Miro Kovač nije ozbiljan političar, Jandroković je rekao:

“Dakle, ono što je on danas učinio, barem u mojim očima, ga diskvalificira za čelnika Hrvatske demokratske zajednice. To se ne radi. Kada tvoja vojska, kada tvoja politička obitelj, kada tvoja stranka vodi ovakve ozbiljne političke bitke moramo biti svi zajedno, svi skupa, a svoje osobne ambicije izražavat ćemo onoga trenutka kada za to dođe vrijeme. Dakle, u današnjem istupu, čini mi se da je svoje osobne ambicije stavio ispred interesa HDZ-a i, što se mene tiče, to je bio loš politički potez”.

Komentiraj