JANDROKOVIĆ O ANKETAMA: Svaki desni glas koji nije za HDZ, jača Restart koaliciju

Agencija Promocija plus za HRT je provela istraživanje preferencija birača HR rejting o popularnosti stranaka i kandidata u 2., 3. i 4. izbornoj jedinici.

Izvor: Media servis

U drugoj jedinici prema anketi vodi Restart koalicija s 31 posto, HDZ s 28 i Domovinski pokret s 11 posto. U 3. izbornoj jedinici prema ispitivanju Restart dobiva 42 posto, HDZ 22posto, a Domovinski pokret 4,7 posto. U 4. izbornoj jedinici prema istraživanju prvi je HDZ s 32 posto drugi je Škorin Domovinski pokret s 22, a Restart je na 19 posto.

No vratimo se sad na drugu izbornu jedinicu gdje će se svakako voditi jedna od najžešćih bitki. Pretvorimo li postotke u mandate, ankete kažu sljedeće: Restart koaliciji 6, HDZ-u 5 i Domovinskom pokretu 2 mandata. Najveći gubitak u ovoj izbornoj jedinici prema anketama zabilježit će Milan Bandić i MOST.

Nositelj HDZ-ove liste u drugoj izbornoj jedinici Gordan Jandroković kaže, ankete pokazuju da će se voditi vrlo oštra bitka između HDZ-a i Restart koalicije.

“Mi smo uvjereni da ćemo u konačnici ostvariti bolji rezultat, da ćemo biti pobjednici, u drugoj izbornoj jedinici ostvariti šest mandata koje smo i planirali. Ovo pokazuje se da Škoro nema onu političku snagu kakvo je on sebi zamišljao, MOST, vidim da je negdje oko praga, nešto čak i ispod praga. Poruka za našu birače je da jako dobro promisle jer je vidljivo da svaki onaj glas koji je desni glas, a ne ide HDZ-u, jača poziciju SDP-a i Restart koalicije”, rekao je Jandroković.

Na pitanje je li sad jasnije da će nakon izbora morati u koaliciju s Domovonskim pokretom i imaju li kakav plan, budući da će Miroslav Škoro inzistitrati da u tom slučaju Andrej Plenković ne bude premijer, Jandroković je odgovorio:

“To je neozbiljno, ta vrsta političkog pristupa u kojoj jedna opcija uvjetuje nešto drugoj, pogotovo da uvjetuje što bi trebao ili ne bi trebao biti predsjednik jedne političke stranke je neprihvatljiva i pokazuje stvari političku nezrelost onih koji takve stvari govore. HDZ će pobijediti”.

Tvrdi da se na ovim izborima bira između Plenkovića koji znači sigurnost i stabilnost i Davora Bernardića kojeg naziva eksperimentom i avanturom za građane. Kada je u pitanju suradnja s Domovinskim pokretom, ponovio je da imaju tri kriterija:

“Prvo je izborni rezultat. Vidjet ćemo tko će ostvariti koji broj mandata. Drugi, tražimo one koji su nam slični kada je u pitanju svjetonazor i program. Treće, jednako važno, tražimo ljude koji mogu preuzeti teret odgovornosti na sebe, koji su ozbiljni i koji neće pristupiti politici kao zabavi i pošalici, nego kao politici kao ozbiljnom, odgovornom poslu čiji je cilj javno dobro”, izjavio je Jandroković.

Komentiraj