JANDROKOVIĆ O AKTUALNOM SATU: Plenković je bio dominantan – Esih se služila neistinama

gordan jandroković

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković gostovao je na RTL televiziji i komentirao neka politička, kao i nastup premijera Andreja Plenkovića na Aktualnom satu u Saboru.

Za okršaj Brune Esih i premijera Plenkovića ustvrdio je da se Esih služila neistinama. “Mene je prozvala da sam zabranio dolazak nje i kolege Hasanbegovića u Vinkovce. Nešto nevjerojatno i nebulozno. Kad netko bazira raspravu na laži, ne mogu za to imati dobre riječi”, kazao je Jandroković za RTL Danas.

Tvrdi i kako premijer u raspravi nije pretjerao, kako ga optužuju neki zastupnici: “Ako se nađete u takvoj situaciji gdje protivnik ide đonom, služi se uvredama, provokacijama i lažima, normalno da ćete odgovoriti na isti način”, rekao je Jandroković. “Vidjelo se da je premijer bio dominantan u raspravi sa saborskim zastupnicima. Pokušao se baviti sadržajem, ali većinu to nije zanimalo. Kao što sam rekao, ide se na provokaciju, uvredu, na ono što zastupnik misli da će ga dovesti u medije…”

O zahtjev za tematsku sjednicu o Miloradu Pupovcu, Jandroković tvrdi kako je neodržavanje tematske sjednice principijelna odluka. “O saborskim zastupnicima odlučuju građani i birači. Ovo je prvi puta da se o jednom saborskom zastupniku vodi saborska rasprava. To bi bio presedan zbog kojeg bi većina zastupnika mogla tražiti saborske sjednice o kolegama iz oporbe. To bi bilo suđenje, a ne rasprava. Radi se o principijelnoj odluci, svejedno mi je što misli Pupovac, da je bilo tko drugi u pitanju tražio bih istu odluku”, istaknuo je Jandroković.

 

Komentiraj