JANDROKOVIĆ IZRAZIO LJUBAV: Jednako volim sve zastupnice i zastupnike!

gordan jandroković

Saborski zastupnici odlaze na odmor čak do 15. siječnja, pa su i po tome posebni, jer toliko godišnjeg odmora nema nitko tko u Hrvatskoj radi.

Pred odmaranje od silnoga posla, Gordan Jandroković, predsjednik Sabora, je novinarima rekao kako je “Sabor imao glavnu zadaću očuvati političku stabilnosti”.

Kaže da je HDZ to zacrtao kao priorotet, te da su priveli godinu uspješno kraju, jer je većina stabilna. “Donesen je velik broj zakona i oni se ne donose toliko često po hitnoj proceduri. Velik je broj dana i sati koje smo ovdje proveli na plenarnim sjednicama. Što se tiče rasprava kritike su opravdane i mislim da mora biti unapređenja, posebno kroz Poslovnik. Treba zatražiti da se fokus stavi na točke dnevnog reda i sadržaj, a ne na egzibicionizam”.

Rekoa je i da ne bježi od političke rasprave, te da je politika konfliktan posao, “ljudi imaju strast i osjećaje i ponekad izađu iz okvira. U parlamentima starih demokracija su rasprave na višoj razini, i kod nas su donedavno bile usmjerene više na sadržaj, a ne na osobne uvrede. To je ono što mene osobno smeta, a smeta i građane, i treba mijenjati pristup pojedinih zastupnika. Sve ono što izgovorimo treba imati mjeru.

Upitan i tko je od zastupnika najgori na raspravama i što mu je gore, kada vidi da za govornicu dolaze Nikola Grmoja ili Ivan Pernar, a Jandroković je odgovorio: “Svatko je tu kao čovjek izabran od strane građana, predstavlja ljude i vrijednosti i ne želim arbitrirati tko je kakav, to će građani učiniti. Jednako su mi dragi, svi zastupnici i zastupnice, sve ih jednako volim”.

Komentiraj