JAKOVČIĆ O ISTANBULSKOJ: Protivnici misle da mnoge žene trebaju završiti na lomači

Podijelite članak

SUD REKAO SVOJE: Georg List oklevetao Jakovčića da je tražio 500 tisuća eura mita

“Želim povući jednu paralelu koja će nekima izgledati ekstremna, no duboko sam uvjeren da je u potpunosti istinita. Zemlje koje ne žele ratificirati Istanbulsku konvenciju u stvari nas žele vratiti u srednji vijek”, rekao jemeđu ostalim europarlamentarac Ivan Jakovčić u raspravi na plenarnoj sjednici održanoj u povodu prve obljetnice potpisivanja Istanbulske konvencije.

“Oni koji se protive ratifikaciji misle da je Zemlja ravna ploča, a da mnoge žene trebaju završiti na lomači”, kazao je Jakovčić. “Nevjerojatno je da u Europskoj uniji postoje političari na vlasti koji ne žele ratificirati Istanbulsku konvenciju…. Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija ratificirale su Konvenciju. A Češka, Slovačka i Mađarska, koje nisu ratificirale Istanbulsku konvenciju, kao i neke druge članice koje svoju ratifikaciju žele povući, na neki su način zemlje-vještice Europske unije”.

Nakon govora Jakovčić je na upit o podjelama oko Istanbulske konvencije istaknuo da oni kao liberali, odnosno članovi Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE), nikada nisu imali nikakve dvojbe oko Istanbulske konvencije, “ni u jednoj zemlji, niti u bilo kojoj od političkih stranaka”.

“I u Hrvatskoj ima puno liberalnih stranaka ali dvojbe oko Istanbulske konvencije nema niti jedna. Nevjerojatno je da, što se dogodilo u Europskom parlamentu, jedna članica HDZ-a glasa za, a jedna naknadno glasa protiv”, rekao je Jakovčić, piše N1.

Komentiraj