JAKOBUŠIĆ O ANTOLIĆU: Nikad se nemojte hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu

Predsjednik nogometnog kluba Hajduk Lukša Jakobušić dao je izjavu nakon sastanka s Hrvatskim nogometnim savezom i policijom u odnosu na incident prošlog vikenda na autocesti.

“Nakon finalne utakmice izašli smo s jasnom porukom i majicama “Sloboda navijačima”. Taj izraz se ne odnosi na navijače koji na bilo koji način izazivaju nerede, sudjeluju u nečasnim radnjama”, rekao je Lukša Jakobušić i dodao:

“Za to postoje institucije. To se odnosi na one nepravedno privedene, nadam se da će se tako utvrditi, na onih 1.600 koji su došli na stadion, to je sloboda navijačima. Odnosi se na diskriminatorno ponašanje prema navijačima tijekom cijele sezone. Zato smo se odazvali na ovaj sastanak s HNS-om i policijom. Zaključke ćete dobiti kasnije.”

Dodao je kako žali zbog svih koji su stradali. “Razgovarali smo o svemu, ključ je da će u izradi protokola biti uključeni i navijači, pitat će ih se za sudjelovanje u tom protokolu. Prvi test će biti utakmica Dinamo Hajduk u Zagrebu 9. srpnja.”

Komentirajući izjavu Krešimira Antolića, člana Uprave Dinama, koji je rekao da bi opet zabranili ulazak Torcidi odbacujući odgovornost za nerede, Jakobušić je istaknuo:

“Nikad se nemojte hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali u tome će uživati samo svinja. Imamo izvrsnu komunikaciju s predsjednicom Dinama.”