JAKIROVIĆ PRED ASTANU: Od prve sekunde moramo tražiti pobjedu

Nogometaši Dinama otputovali su u Astanu gdje ih u četvrtak očekuje susret 5. kola Konferencijske lige protiv kazahstanskog doprvaka.

Izvor: Media servis

Modri su trenutno posljednji na tablici sa samo tri boda iz četiri utakmice što znači da jedino pobjedom mogu povećati šanse za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Trener Sergej Jakirović smatra da je upravo to dovoljan motiv da se u utakmicu uđe jako od prve minute.

“Imamo dobru atmosferu, mislim imamo je cijelo vrijeme bez obzira na rezultate, momci su stvarno dobri i radni. Dalek put je pred nama, moramo biti maksimalno spremni za ono što nas čeka, a to je da se moramo od prve sekunde postaviti za pobjedu jer samo nam pobjeda donosi ono što želimo, a to je da ovisimo sami o sebi u zadnjem kolu protiv Balkanija”, rekao je Jakirović i dodao da nisu svi igrači u potpunosti zdravi.

“Zdravstveni karton je dobar, ima malo viroze. Dino Perić ide s nama, bolje mu je, ali je Bernauer sinoć bio upitan, ali ide i on s nama jer imamo dva dana do utakmice. Drmić ide na jedan pregled u Njemačku zbog svog koljena da vidimo što ćemo, da ako se odluči na čišćenje da ima više vremena za oporavak i rehabilitaciju.”

Jakirović se kratko osvrnuo i na trenutno lošije rezultate koje bilježi klub s Maksimira.

“Moramo biti svi bolji, počevši od mene i moje momčadi. Moramo izvlačiti pouke iz utakmica gdje nismo nešto realizirali, gdje nismo bili dobri. Imali smo uvijek neku rupu koja nas je koštala dobrog rezultat i ništa moramo gledati pozitivno i nadati se da će sve biti bolje u budućnosti”, izjavio je trener Modrih.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak na Astana Areni od 16:30.