JAKIROVIĆ OPTIMISTIČKI: Livaković brani sutra – Dinamo će biti prvak

Novi trener Dinama Sergej Jakirović obratio se javnosti prije sutrašnje kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu protiv praške Sparte na Maksimiru.

Izvor: Media servis

Sergej Jakirović spreman je za debi na klupi Dinama. U četvrtak od 20 sati na maksimirski stadion stiže Sparta iz Praga. Konferencijska je liga već osigurana, ali Modri na čelu s novim trenerom žele ući u Europsku ligu.

“Imam ideju, danas ćemo još probati prenijeti igračima u teoriji kako bi ih ugrozili, imaju par dobrih pojedinaca. Smatram da se može. Igrao je Dinamo s njima na pripremama, pripremit ćemo se i vjerujem da ćemo pobijediti”, rekao je uvodno Jakirović.

Puno se ovih dana piše o potencijalnom odlasku nogometaša Modrih, a jedan od njih mogao bi biti kapetan i vratar Dominik Livaković.

“Livaković brani sutra”, tvrdi trener Dinama i dodaje da ga nije strah ako u budućnosti ostane bez Livakovića i nekih drugih nogometaša.

“Nije me strah, igrao se nogomet i dok su bili tu. Oni su tu s nama, vodim se kao da će biti s nama još dugo. Postavio sam se kao da su tu s nama, svi trebaju igrati, kad se dogodi – dogodit će se. Znam da su dugo u klubu, imaju ciljeve i izazove. Doći će novi dečki. S tim se vodim, ovo je razdoblje tranzicije. Zato moramo dovoditi potentne igrače poput Stojkovića”, objasnio je Jakirović.

Dodao je strateg Modrih da bi volio da u klubu ostane napadač Bruno Petković te da bi osijekovog Miereza koji je odličan napadač poželio svaki klub. Evo kako je odgovorio na pitanje je li Hajduk u domaćem prvenstvu nedostižan za Dinamo?

“Jesu li nedostižni? Pa tek je počelo prvenstvo, ovo je maraton. Znate li kada sam došao u Rijeku, što smo sve stigli. Mi moramo početi pobjeđivati, uhvatiti priključak za njima. Nama su ozbiljni, vidi se po rezultatima, uigrali su se. No, ja sam uvjeren da ćemo mi biti prvaci”, zaključio je Jakirović.