JAKIROVIĆ NAKON PORAZA: Ne razmišljam o ostavci, ne želim pobjeći

Nakon novog poraza u Konferencijskoj ligi treneru Dinama Sergeju Jakiroviću se, po općem uvjerenju, “trese stolica”. On sam, kako kaže, ne razmišlja o ostavci. Bio je to već četvrti poraz Modrih u posljednjih pet susreta, ujedno i peti u 13 susreta pod vodstvom Sergeja Jakirovića. Očekuje li on otkaz danas ili sutra?

–  To je pitanje za upravu kluba, sutra u 11 imamo trening, ja nastavljam normalno raditi posao. Naravno da je situacija teška. Vidim po nekim reakcijama igrača da je preveliki pritisak. Uzeo bih ga ja radije na sebe, jer znam da se u svakoj utakmici Dinama očekuje pobjeda. Teška je situacija, gol kao da je začaran, a kad nam dođu prvi ili drugi put odmah ga primimo.

Razmišlja li Jakirović o ostavci i ima li snage podići momčad?

– Naravno da imam snage, znao sam kad sam dolazio gdje idem. Krenuli smo jako dobro, osim Praga, no cijeli smo rujan riješili s pobjedama. Naši problemi kreću poslije Astane, kad su se ozlijedili Ristovski, Špikić i Petković. Nisam vjerovao da će nam Bruno toliko nedostajati, ali nedostaje jer je klasa za Europu i čini suigrače boljima. Pokušavamo s drugim napadačima, ali zasad to ne ide., javlja HRT.

Znači ne razmišlja o ostavci?

– Ne razmišljam o ostavci. To znači da bi pobjegao, neću, ne želim to raditi.

Na čemu temelji promišljanje da može vratiti momčad?

– Na radu, momčad me slijedi, oni daju sve od sebe, ali to očito nije dovoljno, očito je teška ta mentalna blokada. Pokušavamo nešto promijeniti na treninzima, volio bih da bolje napadamo postor, da smo pokretljiviji i fluidniji u veznoj liniji i na krilima, ali očito to ne ide.

Kako u kratkom roku podići momčad, nova utakmica je već za dva dana?

– Ovdje sam više od dva mjeseca, pružio sam priliku svim igračima. Mi sami moramo izaći iz ove situacije. Čini mi se da je najveći problem ove momčadi samopouzdanje. Igrači su dobra grupa, imamo jako malo ega u svlačionici, dečki rade, slušaju. Ne zamjeram im ništa. Moramo pokušati sa svježim snagama.

Osvrnuo se i na tribine koje su ispratili momčad zvižducima.

– Nisam to vidio, ali navijači imaju pravo uputiti kritiku. Oni su uz nas, žao mi je što smo ih razočarali, zaključio je trener Dinama.