JAJE ZA GOVORNICOM: Neću gađati Plenkovića, ne morate zvati stražu – rekao je Bulj u Saboru

“Jaje niti je oružje niti ćemo bilo kome prijetiti. Znam da premijer dolazi na Odbor za nacionalnu sigurnost zbog čovjeka kojeg su priveli zbog jaja, ali nije riječ o terorizmu tako da ne morate, predsjedniče, zvati stražu”, poručio je Mostov Miro Bulj, koji je za govornicu došao s kutijom jaja.

Neće njima gađati premijera Andreja Plenkovića, nego ukazati na poskupljenja, ali i apsurdnost uhićivanja građana zbog pisanja na društvenim mrežama.

“Trenutno imamo poskupljenje plina pet puta, koje će uzrokovati da će ovo jaje iz slobodnog uzgoja poskupiti pet puta. Kako će poljoprivrednik proizvesti ovo jaje kada umjetno gnojivo Petrokemije ovisi o plinu? Sramotno je govoriti o jajetu kao terorističkom činu, a ne kao prehrambenom proizvodu. Da li će naša djeca imati mogućnosti pojesti ovo jaje? Pet puta poskupljuje, a Vlada ništa ne poduzima”, poručio je kako pišu 24sata.

Rekao je kako je premijeru prioritet situacija u Ukrajini umjesto problema koji tište građane. “Znam da je bitno da premijer kaže da će on reagirati na Ukrajinu svom svojoj silom, da će se Rusija zatresti, a ne može natkriti Ćosin potok u Sinju s Hrvatskim vodama ili neke druge stvari koje su puno značajnije. Evo u Cetinskoj krajini, električna energija u javnoj nabavi, da bi mogao funkcionirati vodovod, je bila 2,1 milijuna kuna, a prije dva mjeseca 6,3 milijuna kuna, što je 200 posto skuplje. Što Vlada poduzima osim što razgovaraju o jaju kao terorizmu”, pita se Bulj dodavši kako on nema problem stati na pijacu pa da ga građani gađaju jajima.

“Ako je to glavna tema da se ljudi uhićuju zbog toga, pa zamislite u kakvoj mi demokraciji živimo. Imamo mi puno ozbiljnijih problema, imamo problem samodostatnosti, prodaje poljoprivrednih zemljišta strancima, naš poljoprivrednik koji ne može zagnojiti svoje zemljište”, naveo je Mostov zastupnik i gradonačelnik Sinja, piše 24sata.

Pogledajte video: