JADRANKA KOSOR: Žene u politici ne smiju imati ljubavnike, bez obzira jesu li udate ili nisu

jadranka kosor

“Kad se političari pojavljuju na tribinama ili u televizijskim emisijama, obično rašire noge kao da rađaju, a tako – raskrečenih nogu -stoje i kad se fotografiraju za novine”, piše bivša premijerka Jadranka Kosor u svom prilogu za ljubljanski “Dnevnik”.

Kad bi to učinila žena koja je na političkoj poziciji, napali bi je da se ponaša kao uličarka i da ne zaslužuje nikakvu pažnju… Sličan je diskriminatorni tretman žena u politici i kada se radi o njihovu izgledu ili privatnom životu, pa se one u javnosti, prema općem očekivanju, moraju pojavljivati dotjerane “bez greške, bez podočnjaka, (imati) manekenske proporcije i netom istuširane”, dok muškarcima u politici nitko ne zamjera kad u javnosti imaju nehajno vezane kravate, neočetkane cipele, znojne mrlje na košulji ili ‘zaflekani’ sako.

Političari na turneje idu samo s torbicom, ne treba im kovčeg s garderobom jer odijelo koje imaju na sebi nose cijelo vrijeme dok su na putu. Žena političarka nakon pedesete godine smatra se starom bakicom, a političar u svojim šezdesetima kotira kao najzreliji i najmudriji, muškarca u politici se ne pita zašto nema djece ako ih nema ili zašto ima ili nema ljubavnicu jer sve to važi za njihov osobni privatni izbor i njihovo pravo. No, sve je to dopušteno pitati žene koje su u politici. One ne smiju imati ljubavnike, moraju biti vjerne i braniti svetost braka, bez obzira jesu li udate ili nisu”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!