JAČA EPIDEMIJA NEGO LANI: Sve više oboljelih – u KBC Split umro muškarac

Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ upozoravaju na značajno povećanje broja pacijenata s teškom gripom i upalom pluća. Trenutno je na hospitalizirano 18 bolesnika.

Pomoćnik ravnatelja klinike Ivan Puljiz za MS je rekao:

“Ove godine je intenzitet epidemije na razini prošlogodišnjeg ili za nijansu veći. Sada se nalazimo u ekspanziji epidemije na vrhuncu, koja će vjerojatno trajati još tjedan ili dva. Nešto je veći broj pacijenata koji se liječe intenzivno. Budući da se u našu kliniku dopremaju najteži pacijenti iz drugih zdravstvenih, odnosno kliničkih ustanova Republike Hrvatske”, rekao je Puljiz.

Za subotu je najavljena i pres konferencija na tu temu. Dolazi i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

U Splitu je zabilježen i prvi smrtni slučaj, potvrdio je za Radio Dalmaciju Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Boris Lukšić.

“Radi se o bolesniku starom 82 godine. Deset dana borili smo se za njegov život, ali na žalost prije dva dana došlo je do smrtnog ishoda. Od kraja studenog prošle godine do današnjeg dana na hitnom prijemu Klinike za infektologiju pregledano je ukupno 766 bolesnika, a od toga je hospitalizirano 94. Trenutno se na klinici liječi 20 bolesnika i uglavnom se liječe oni koji imaju neke komplikacije od gripe. To je najčešće upala pluća”, izjavio je Lukšić.