JAČA DESNICA OKO ŠKORE: Čekaju se Penava i MOST – otvoreni i za Karamarka i Esih

“S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.”, rekao je na pressici u Zagrebu Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta.

Uz Škoru na pressici su bili i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i supredsjednik Hrvatskih suverenista, te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a.

“Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj… Definitivno ćemo potpisati barem još jedan sporazum do kraja tjedna. Nadam se i dva… Nisam mislio pri tome na Most. Pregovori se vode jer je u slučaju Mosta situacija da su oni stranka s 10 parlamentarnih zastupnika pa je situacija nešto kompleksnija”, rekao je Škoro.

Rekao je kako su pregovori u tijeku i da nije dobro da otkriva detalje.

“Ja bih ostavio onima koji špekuliraju, pišu i predviđaju neka i dalje gledaju kristalne kugle. Mi razgovoramo sa svima kojima je dosta ovog duopola SDP-a i HDZ-a. Onima kojima nije osobni interes ispred onoga što hrvatski narod zaista treba. Gospodin Penava prvo mora razriješiti formalno-pravni status u stranci u kojoj se nalazi. Kad bude došlo vrijeme, o tome ću vas izvijestiti. Kada se to bude formaliziralo, onda o tome možemo razgovarati kompetentnije”, kaže Škoro.

Zastupnik Hrvoje Zekanović je rekao da će Suverenisti biti alternativa koju Hrvati već dugo traže.

“Prvi put će hrvatski građani nakon dugo godina moći glasati za nekoga, a ne protiv”, tvrdi Marijan Pavliček.

Škoro je rekao kako su za razgovore otvoreni i za Brunu Esih i Tomislava Karamarka. “Otvoreni smo za sve kojima je dosta žetončića i briselskih interesa”, kaže Škoro, koji spominje i špekulacije oko Nine Raspudića-

“Razgovarao sam s Raspudićem, više puta. Takav čovjek bi dobro došao, to bi bio plus. On se treba odlučiti hoće li se baviti politikom. Ako hoće, dobrodošao je”, kaže Škoro.

Kaže da su mu Mlikota, Drele i Pervan prijatelji, članovi stranke i inteligentni ljudi.

A na pitanje o mogućnosti koalicije s HDZ-a, Škoro kaže da “ne bi tako daleko spekulirao”. Slično je odgovorio i na pitanje o suradnji sa SDP-om.