IZVANREDNI SMJEŠTAJ: Grad Zagreb osigurao izvanredni smještaj za zagrebačke beskućnike

Izvor: Media servis

Zbog iznimno hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta, Grad Zagreb je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb od danas osigurao izvanredni smještaj za beskućnike (uz suhi obrok i topli napitak), u Ulici Grada Vukovara 235, priopćili su iz Grada Zagreba.

“Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta. Dežurstvo je organizirano od 19,00 navečer do 07,00 sati ujutro. Podsjećamo kako je privremeni smještaj beskućnika osiguran u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u Velikoj Kosnici, te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno 50-ak mjesta.

U svrhu osiguranja prehrane, beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja, imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji na lokacijama: Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6 te u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Pored prenoćišta i prehrane, Grad Zagreb osigurava financijska sredstva za rad dva dnevna boravka za beskućnike u organizaciji Udruge Dom i Udruge Pet plus.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!