IZRUČITE NAM IH: Iz Grčke traže uhićenje još desetak Bad Blue Boysa

Hrvati su i dalje u grčkim zatvorima i ne znaju kad će na slobodu, a uskoro bi im se moglo pridružiti još njih nekoliko.

Naime u Hrvatsku je stigao nalog za uhićenje osumnjičenih za ubojstvo 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa 7. kolovoza, samo dan prije predviđene utakmice atenskog kluba s Dinamom u drugom pretkolu Lige prvaka.

Nalog je stigao s jasnom porukom “Uhitite i izručite nam ove Bad Blue Boyse”. Poslale su ga grčke vlasti i u njemu je desetak imena hrvatskih državljana koje se sumnjiči za sudjelovanje u spomenutim neredima.

Da su Europski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu potvrđeno je neslužbeno iz više izvora u pravosuđu za Jutarnji list, ali tko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih se točno tereti, nije poznato.

Radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, no nakon nereda su uspjeli napustiti zemlju. Njihova su imena grčke vlasti dobile od MUP-a još prije dolaska u Grčku.

Prema pretpostavkama grčkih vlasti većina je njih prvo trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe Bad Blue Boysa, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tučnjavi i incidentima.