IZLOŽBA U ZAGREBU: Na Zrinjevcu doznajte sve što još ne znate o Draženu Petroviću

Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu postavljena je dvojezična izložba fotografija i popratnih tekstova o Draženu Petroviću (22.10.1964. – 7.6.1993.), jednom od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša.

Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović u povodu 30. obljetnice Draženovog preranog odlaska predstavlja izložbu „Od prvih košarkaških koraka do vječnosti” koja će biti postavljena na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) u razdoblju od 5. do 12. lipnja 2023.

Izložbom na Solarnim postamentima na 16 vizuala s mnogo fotografija i informacija predstavljena je bogata karijera Dražena Petrovića.

Foto: Zlatko Ramničer

Koncepcija izložbe djelomično prati stalni muzejski postav, kronološki prikazujući Draženovu karijeru od Šibenke, preko Cibone i Reala do NBA lige te fantastične uspjehe ostvarene u reprezentacijama, kao i individualna priznanja i nagrade koje je osvojio tijekom svoje kratke, ali bogate karijere.

S obzirom na to da je Dražen i danas mnogima inspiracija dio izložbe prikazuje i njegovu ostavštinu koja i dalje živi kroz sportske klubove, manifestacije i nagrade.