IZLAZE IZ REMETINCA: Čelni čovjek “afere Janaf” Kovačević i Barišić, koji je podnio ostavku, na slobodi

Sud je ukinuo rješenje o istražnom zatvoru za Dragana Kovačevića, čelnog čovjeka u “aferi Janaf”, a USKOK je jutros ispitao posljednje svjedoke.

Tako bi danas Kovačević trebao izaći na sobodu. Doznajemo i da je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić podnio ostavku te također izlazi iz pritvora.

Vinko Grgić bi trebao izaći sutra, a u četvrtak će se odlučivati o produljenju zatvora za Krešu Peteka.

Podsjećamo kako su se u istrazi pojavili i neki problemi. Jedan je da je USKOK odustao od vještačenja novca za kojeg tvrde da je Kovačević skrio prije uhićenja. I to jer je preskupo.

No, obrana će inzistirati na tome – makar preuzeli trošak na sebe. Jer, tvrde – USKOK je tim proširenjem debelo pogriješio.

“Svi ovi glavni akteri iz Slovenske dali su svoje iskaze i ti iskazi nisu takvi da bi nama pravili bilo kakav problem’, rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića.

A što se to događalo 11. studenog prošle godine u Klubu – odvjetnik Kreše Peteka tvrdi kako je rekonstrukirao svaku sekundu i minutu. ‘Bit će to razdoblje od 22 minute”, kazao je Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić, piše RTL.

Podsjetimo, Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodo podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Odgovori