IZBORNIK U PROBLEMIMA: I bez Modrića, Rakitića i Lovrena mi smo kvalitetniji od Kosova i Finske

ante čačić

Nove nevolje za izbornika hrvatskih nogometaša, Antu Čačića uoči kvalifikacijski utakmica za SP protiv Kosova i Finske.

Nakon što su sa spiska zbog ozljeda otpali Luka Modrić i Dejan Lovren, Čačić neće moći računati niti na Ivana Rakitića koji ima problema s ahilovom tetivom. Umjesto njega u reprezentaciju pozvan je Domagoj Antolić.

“Usredotočit ćemo se na igrače koje imamo a, svi su oni sposobni odgovoriti mojim zadacima. Imperativ je pobjeda i tražit ćemo puni plijen. Kosovo i Finska su reprezentacije koje moramo respektirati, ali ne smijemo tražiti alibije u izostanku ozlijeđenih igrača”, istaknuo je Čačić, a prenosi Media servis.

Tko će ozlijeđene igrače mijenjati u prvih 11?

“Imam neke ideje, ali sve ćemo vidjeti u ova tri treninga koja su pred nama. Vjerujem u naše igrače, u zajedništvo i pozitivu. Siguran sam da ćemo u obje utakmice biti dobri”, reko je Čačić i istaknuo: “Imamo kvalitetu kojom možemo opravdati ulogu favorita…Uz dužno poštovanje prema našim protivnicima, kvaliteta je na našoj strani i na nama je da se dobro pripremimo, na nama je da u susrete uđemo dovoljno ozbiljno i koncentrirano. Ne sumnjam da ćemo imati dobru prezentaciju koja će biti potkrijepljena dobrim rezultatom”, kaže Čačić.

Hrvatska igra protiv Kosova 6.10., a zatim tri dana kasnije putuje u Finsku. Prvi susret igra se u Albaniji, a Vatrene očekuje paklena atmosfera jer su gotovo sve ulaznice za taj susret rasprodane.

“Siguran sam da će njihovi navijači biti 12. igrač svoje reprezentacije, ali i našim igračima to je poticajna atmosfera”, zaključio je izbornik.