IZBORNIK U PROBLEMIMA: Dalić uoči Španjolske nema lijevog beka

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

U Zagrebu se okuplja hrvatska nogometna reprezentacija uoči dvije utakmice Lige nacija protiv Španjolske i Engleske.

Izvor: Media servis

Vatreni se prvo spremaju za 3. kolo u četvrtak na Maksimiru s Furijom, a izbornik Zaltko Dalić u velikim je problemima jer nema lijevog beka.

“Bit će problema jer Pivarić je ozlijeđen, Barišić, Sosa, Leovac, Strinić svi su van stroja. Za Španjolce moramo naći lijevog beka, iskreno još uvijek nemam riješenje. Tu je Milić, Jedvaj, ali ne znam još, vidjet ću”, rekao je Dalić

No, unatoč tome Dalić je uvjeren da će ovo biti potpuno drugačija utakmica nego ona u Elcheu kad su Modrić i drušvo poraženi s visokih 6-0.

“Mislim da smo u puno boljem stanju i u boljoj formi nego u Elcheu. Moramo tražiti revanš, ali ne kroz osvetu. Tražit ćemo tri boda. Meni je nabitnije da su svi zdravi”, rekao je Dalić te se osvrnuo na formu kapetana Luke Modrića.”Naravno, da osjeća posljedice nakon Svjetskog prvenstva i jakog ritma. Real kad izgubi traži krivca u strancima. No, Luka je igrač čije su kvalitete poznate – on je najbolji igrač svijeta”, istaknuo je Dalić.

Na utakmicu protiv Španjolske doći će i Mandžukić, Subašić i Ćorluka koji su se oprostili od reprezentativnog dresa.

“Oni su dio naše obitelji. Sad je prigoda da se ponovno okupimo i da budemo zajedno. Ne smijemo zaboraviti naše zaslužne igrače koji su ispisali povijest u Rusiji”, rekao je Dalić koji je prije dva dana izabran za najboljeg trenera Europe.”Svaka je nagrada jako važna i lijepa, a meni je posebno draga jer sam je dobio od struke – od europskih trenera. No, to je nagrada svima nama, veliko priznanje hrvatskom nogometu, trenerima, igračima. Ne uzimam je samo za sebe jer to je rezultat reprezentacije i uspjeha u Rusiji”, zaključio je Dalić.

Komentiraj