IZBORNIK PRED PORTUGAL: Optimist sam, možemo odigrati sjajno, oni nas se boje

ante čačić

Ante Čačić, naš izbornik, ima  dobro mišljen je o reprezentaciji Portugala, ali vjeruje da njegovi izabranici mogu dobiti utakmicu.

Čačić kaže kako rezultati Portugala “ni izbliza ne pokazuju ono što su dosad pokazali na Euru… Teško je reći tko je favorit, a osim toga nema lakih suparnika na EP-u. Bilo je mnoštvo tijesnih utakmica, pri čemu je Portugal u svim utakmicama grupne faze dominirao, imao brojne pokušaje, ali nije uspijevao pobijediti. Vrlo su dobra reprezentacija, satkana od kvalitetnih pojedinaca. Mi smo u utakmicama u skupini pokazali ambiciju da napravimo nešto značajno. Bit će to sraz dvije dobre momčadi, a Portugal se sigurno boji Hrvatske i neće igrati kao do sada…”

O svojim momcima kaže:  “U tri utakmice pokazali smo da s razlogom imamo ambicije napraviti nešto veliko.”

Kad se spominje Ivan Perišić kao naš najbolji igrač na Euru, Čačić kaže kako mu “najviše odgovara klima u momčadi, ozračje mu omogućava da pruža još više…”

O euforiji u Hrvatskoj kaže: “Pokazali smo odlučnost, neka se ljudi vesele. No mogu dodati kako se stvorio i nerealni optimizam. Portugal nam ne smije nametnuti igru koja odgovara Ronaldu i Naniju… Nema veze što nikad nismo zabili Portugalu… Ova je momčad spremna na to. Vjerujem da možemo odigrati sjajno i četvrtu utakmicu u nizu. Jako sam optimističan…Moramo ostati na tragu prethodnih igara, držati se svog stila kako bismo pronašli prostor i vrijeme za ono u čemu smo najbolji. Istovremeno moramo ograničiti kvalitetu protivnika, u kojemu prednjači klasa Cristiana Ronalda. Moramo ne dopustiti da ga Portugal iskoristi tamo gdje je najjači.”

“Ne znam mogu li Modrić i Mandžukić izdržati cijelu utakmicu, no svi pokazatelji govore da mogu i započet će susret. Perišić je u kontinuitetu među najučinkovitijim igračima reprezentacije, dobro se osjeća, a očigledno mu odgovaraju ovakva atmosfera i igra Hrvatske, kada njegove sposobnosti najviše dolaze do izražaja”, naglasio je Čačić.

 

Komentiraj