IZBORNIK HORVAT: Boli glava od poraza od Egipta, razočarani smo i tužni

Švedski Jönköping Hrvatska rukometna reprezentacija neće pamtiti po dobrom, barem za sada.

Izvor: Media servis

Na otvaranju Svjetskog prvenstva izabranici Hrvoja Horvata izgubili su, poraženi i osramoćeni od Egipta s 31-22. Protivnik nije “neka tamo” reprezentacija, to je najbolja neeuropska rukometna momčad, a kad tome dodamo da Kauboji već duže vremena nemaju baruta u nogama i da nisu na nivou na kojem smo ih navikli gledati onda i nije neko čudo ako izgube utakmicu, ali izgubiti bez pravog faula, bez obrane, obrane vratara i izrađenih akcija za gol, to je nešto što je teško gledati.

“Boli glava i jako se teško odmaknuti i napraviti zaključke prije nego što se još jednom pogleda utakmica. Na prvu bi rekli da smo mogli više investirati u obranu, tih dodatnih kretnji što nam je falilo, kao i koja obrana golmana. Jednostavno, moramo pametnije igrati kad krenemo gubiti. Moramo se znati pametnije natjecati”, rekao je Horvat.

Izbornik je najavio da će biti promjene u momčadi, a osim zbog poraza žali što su u Jönköpingu tome svjedočili mnogobrojni hrvatski navijači.

“Kad ti dođu navijači u ovakvom broju, a nisi domaćin to nas veseli. Hvala im na podršci i sigurno su otišli tužni, a mi smo razočarani i nesretni. Pokušat ćemo im vratiti u narednim utakmicama najbolje što možemo”, zaključio je izbornik.

Iskusni Željko Musa teško je pronalazio riječi nakon poraza od Egipta.

“Nismo ni spavali dobro, teško je zaspati nakon ovakvog teškog poraza. Sada se okrećemo Americi, koja je kvalitetna i treba ih respektirati i dati sve od sebe da pobijedimo utakmicu. Nikad nećemo odustati, ne želimo razočarati navijače što dolaze i bodre nas, a onda što bude”, rekao je Musa.

Sutra od 20:30 sati čeka nas SAD, a s Marokom igramo u utorak.