IZBORI ZA SPLIT: Ovo je poruka biračima predsjednika HSP-a Augustinovića

U nedjelju 26. lipnja 2022., u Splitu će se održati prijevremeni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Devet je kandidata u utrci za prvog čovjeka grada i 11 lista za Vijeće.

Pod sloganom „Pokrenimo Split zajedno“ okupili su se Domovinski pokret (DP), Hrvatska stranka prava (HSP), Hrvatski suverenisti (HS) i Hrvatska demokršćanska stranka (HDS). Kod svog uvodnog obraćanja građanima Splita poslali su jasnu poruku: „Uvijek ćemo braniti hrvatski identitet našega grada. Nikada nećemo zaboraviti naše branitelje. Nećemo pokleknuti pred agresijom rodne ideologije. Branit ćemo kršćanske vrijednosti na kojima počiva naša kultura. Ujedinjenim snagama želimo pokazati da smo spremni izdignuti se iznad partikularnih stranačkih interesa i u središte našeg političkog djelovanja staviti dobrobit svih građana.“

Splitska podružnica na čelu s Antom Grubišićem podržala je Arisa Zlodru (DP) u njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Splita, a na listi za Gradsko vijeće iz svojih redova istaknula je (uz Grubišića), Mariju Nakić-Alfirević, Josipa Kusića, Danielu Lukić i Marija Popovića kao svoje kandidate. Na listi za Gradsko vijeće nalaze se brojni branitelji, HOS-ovci, pripadnici 4. GBR. Ova lista uživa potporu istaknutog pravaša Mirka Čondića, umirovljenog pukovnika i 100 postotnog ratnog vojnog invalida Domovinskog rata.

Sljedbenicima Ante Starčevića, gore navedenim pravašima koje predvodi Ante Grubišić, kod pristupanja ovoj koaliciji jedina misao bila je činiti dobro za sve građane. U jednoj od mnogih biografija o Anti Starčeviću koje su nam dostupne na internetu u zaključku stoji: „Kad pogledamo danas, velik dio nas vidi Antu Starčevića kao osobu koja je htjela puno učiniti za svoju državu i koja se u ponekim trenucima osjećala usamljeno u svojoj borbi protiv diva.“

I u ovoj kampanji jasno smo mogli vidjeti, a i osjetiti, što znači boriti se protiv „diva“. Snažna medijska blokada, a s kojom se mi iz Hrvatske stranke prava svakodnevno susrećemo i ovaj put je došla do izražaja.

Međutim, mi ne dvojimo da je ova desna koalicija u kojoj i mi participiramo ispravan i najbolji mogući izbor za Split. Isto tako smo sigurni kako su poruke koje su naši kandidati poslali našle put do građana Splita.

Stoga pozivamo sve Splićane koji dišu domoljubno, a koje žele dobro svom gradu, da izađu na izbore i podrže listu broj 2 za Gradsko vijeće i listu broj 9 za gradonačelnika te zajedno pokrenemo Split.
Predsjednik HSP
Nikica Augustinović