IZBORI U SRBIJI: Vučić i SNS premoćno pobijedili – u parlament ulaze i Šešeljevi radikali

aleksandar vučić

Aleksandar Vučić, lider Srpske narodne stranke, koja je pobijedila na izborima u Srbiji, rekao je nakon pobjede da su rezultati izbora snažna podrška demokraciji, reformama, međunarodnim zalaganjima i europskim integracijama.

Nakon prvih rezultata izbora, obračajući se novinarima, rekao jei da je Srbija pokazala sebi i svijetu da je ujedinjena u želji i zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost.

“Ponosan sam i duboko dirnut rezultatima, oni su nam čast, ali i povlače i ogromnu odgovornost”, rekao je u prvom obraćanju poslije izbora.

“Znam kuda trebamo ići, kako da osiguramo budućnost Srbije i koliko trebamo raditi da tamo stignemo.”

Zahvalio je svim građanima koji su danas glasovali, a posebno ljudima s liste oko SNS-a koji su vodili, kako je rekao, čistu, poštenu, odgovornu i ozbiljnu kampanju.

Istaknuo je da je duboko dirnut izbornim rezultatima i da su građani Srbije izabrali SNS da vodi novu Vladu Srbije.

“Ovo su bili najmirniji izbori s najmanje nepravilnosti u posljednjih 25 godina”, naglasio je Vučić.

“Svi prethodni izbori bili su za stabilizaciju, a ovi su za prosperitetnu budućnost… Uspjeh neće doći preko noći, put nije posut ružama, tu nema mnogo meda i mlijeka ali sam siguran da je sve to dostižno. Nastavit ćemo raditi za bolji životni standard građana, za bolje plaćena radna mjesta, bolje zdravstvo, borbu protiv korupcije”, poručio je Vučić.

“Ako dobijem mandat od predsjednika Republike obećavam da ću, bez obzira na to tko kako misli i kako je glasovao, biti predsjednik vlade svih građana”, rekao je Vučić.

Nakon 82,4 posto prebrojanih glasova, SNS ima 49,9 posto, SPS 11,8 posto, a Šešeljevi radikali 7,8 posto.

 

 

 

Komentiraj