IZBOR RAVNATELJA SREBRNJAKA: Odluku je donijelo Upravno vijeće – gradonačelnik ne odlučuje

Izbor novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Darka Richtera izazvalo je pravu pomutnju u javnosti. Nakon što se jučer Upravno vijeće Srebrnjaka od 6 kandidata odlučilo upravo za Richtera, danas se o izboru medijima očitovao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Izvor: Media servis

U javnost su izašli i Richterovi politički stavovi, poput onog da je “umjetna oplodnja silovanje u epruveti”, s kojima se Tomašević ne slaže, ali unatoč tome radi se o odluci UV Srebrnjak.

“To je njihova odluka, ja tu odluku naravno podržavam. Oni su je donijeli na temelju zakonitog postupka i objektivnih stručnih kriterija i smatraju da je od svih kandidata on bio najbolji kandidat u ovom trenutku za upravljanje DB Srebrnjak kako bi se ispunili svi oni ciljevi. Da Dječja bolnica konačno počne funkcionirati.”

Napominje da Grad ne sudjeluje u postupku odabira, kao i da ne može osporiti tu odluku. Sad je najvažnije dovršiti započete projekte kako teret ne bi pao na gradski proračun.

“Koliko god je ova situacija politički zahtjevna za sve, ona je takva. Znači Upravno vijeće je donijelo odluku, smatraju da je on najbolji kandidat, ta odluka je finalna i to je to. Niti je mogu dovesti bilo kojom pravnom radnjom u pitanje, niti je mogu poništiti, a uostalom oni su je obrazložili, smatraju da je on najbolji kandidat i ja sam im dao povjerenje kao Upravnom vijeću i to je to. Ja tu odluku prihvaćam.”