IZ ŽIVOG ZIDA: Glasali smo protiv poreza na nekretnine – evo zašto sada idemo s referendumom

Podijelite članak
Članovi i aktivisti Živog zida na jednoj od deložacija (Foto: Facebook)
Članovi i aktivisti Živog zida na jednoj od deložacija (Foto: Facebook)

U sveopćem nezadovoljstvu među građanima zbog najavljenog poreza na nekretnine, u akciju sprječavanja tog poreza uključio se Živi zid, koji jedini od prvog dana govori o štetnosti tog poreza kao novom nametu, te čiji su zastupnici glasali protiv tog poreza.

Sada Živi zid objašnjava i zašto nisu išli ranije s idejom o referendumu:

Razlog zašto ranije nismo išli na referendum je u tome što smo smatrali da narod to ne smatra bitnim pitanjem.

Naime, tijekom izglasavanja tog poreza smo govorili i glasovali protiv njega u Saboru.

Također, nastavili smo govoriti protiv njega i nakon izglasavanja, na kraju krajeva to je bila i jedna od tema u našoj kampanji za lokalne izbore.

Upozoravali smo na to da HDZ, MOST, Bandić Milan 365, HSLS (Sandra Švaljek) i HRAST uvode taj namet i očekivali široku potporu građana, ali ona je izostala. Građani tu temu jednostavno nisu smatrali bitnom.

Međutim, s vremenom je počeo rasti bunt i sve više građana je počelo izražavati svoje nezadovoljstvo zbog tog nameta i sugerirati da se ide na referendum. Kada smo procijenili da se stvorila kritična masa i da su ljudi prepoznali to kao važno političko pitanje odlučili smo pokrenuti taj referendum.

Neki su nas napadali zašto ranije nismo izašli u javnost s tom idejom, odgovor je jednostavan, organizacija referenduma ne ovisi o nama nego o volji građana. Uzalud mi guramo to pitanje ako je narod za njega nezainteresiran, zato smo se strpili sve do sada.

PISALI SMO:

VIDEO: POREZ NA NEKRETNINE – Sve je jači otpor, priziva se referendum, ovo je snimka s više od 300.000 pregleda! – čitajte OVDJE.

Komentiraj