IZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: Ugostili digitalne nomade

U sklopu „ Zagreb Digital Nomad Week-a“, održanog u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, TZ Zagrebačke županije predstavila je zahvaljujući suradnji s TZ grada Zagreba, digitalnim nomadima djelić Zagrebačke županije.

Digitalni nomadi upoznali dio zelenog prstena koji obavija našu metropolu, jer turizam ne poznaje granice.

Iz TZ Zagrebačke županije poručuju da je digitalni detoks kroz šetnju digitalnih nomada Samoborom i Parkom prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” bio pun pogodak. Ističu da je posebno zanimljivo bilo na imanju Davorina Štetnera koji je digitalne nomade upoznao sa novim projektima koji će doprinijeti revitalizaciji Žumberka.

Nevjerojatna priča iz Tihočaja, za kojega ističu kako danas ima tek jednu stanovnicu starije životne dobi, simpatičnu devedesetpetogodišnjakinju koja je svojim životnim pristupom zainteresirala sve.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović u planu je kreiranje coworking prostora, koji se pokazuju izuzetno bitni za zajednice digitalnih nomada u svijetu. No privatne investicije poput ove Davorina Štetera stvaraju nove priče i daju mogućnost razvoju destinacija, a primjer je Žumberak zaštićeni park prirode koji ima izniman potencijal.

”O održivim putovanjima priča se godinama, a evo danas smo svjedoci kako je svaki drugi putnik odlučio i putovati održivije. Digitalni nomadi su svakako budućnost, ne samo na razini RH nego i naše Zagrebačke županije. Naravno važno je istaknuti naš predznak sigurne, zelene i održive destinacije koja prije svega radi na ostavrenju svoje strateške prednosti. Cilj je održivi turizam i ovu priču razvijamo i implementiramo kroz sve naše dosadašnje, a jednako tako i buduće projekte.

Budućnost je način života kroz digitalne priče, pa tako i stvaranje što boljih uvjeta za život digitalnih nomada, njihovog doticaja sa lokalnom zajednicom, izbjegavanja velikih gužvi, ali i korištenja usluga lokalnih ljudi kako bi nakon njihovog posjeta ostala korist za lokalnu zajednicu. Kroz održivi turizam i sigurnost želimo biti dostupni digitalnoj generaciji koja je već danas naša sadašnjost, ali i sigurna budućnost”, istaknula je Ivana Alilović.