IZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: Svečanom sjednicom obilježeno 26 godina od osnutka

Zagrebačka županija svečanom sjednicom Skupštine Zagrebačke županije proslavila je 26 godina od svog osnutka.

Zagrebačka županija je jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Hrvatskoj, rekao je na svečanoj sjednici župan Stjepan Kožić.

“Po ukupnim prihodima drugi, odmah iza Grada Zagreba, po neto dobiti drugi, po neto dobiti po zaposlenima, također drugi. Značajno nam se povećao izvoz, na 8,9 milijardi kuna”.

Od kapitalnih investicija Kožić izdvaja kontinuirano ulaganje u energetsku obnovu škola i dodaje da se svake godine čak 40 posto proračunskih sredstava osigurava upravo za obrazovanje.

“Pripremamo jedan projekt centar kompetentnosti ili regionalni centar kompetentnosti, a to je srednja škola Velika Gorica, a kao partneri su srednja strukovna škola Samobor i srednja strukovna škola Dugo Selo”.

Dogradnja Specijelne bolnice Naftalan za liječenje psorijaze još je jedna kapitalna investicija kroz koju se razvija – vrlo popularan – zdravstveni turizam. A rast turizma bilježi se u povećanju broja noćenja u odnosu na prošlu godinu. Također, kroz svoje je mjere Županija ove godine osigurala 93,5 milijuna kuna bespovratnih potpora za obrtnike, poduzetnike, OPG-ovce, udruge civilnog društva, općine i gradove.

Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan rekao je da mu je čast biti na čelu Skupštine.

“Zagrebačka županija je u samom vrhu županija, ona je uvijek među prvih pet. Znate da je šesta po veličini teritorija, treća po veličini broja stanovnika i u tim gabaritima se uvijek krećemo”.

Na sjednici je uručeno 10 županijskih javnih priznanja, a nagrada Zagrebačke županije za životno djelo dodijeljena je kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu – Belom iz Zaprešića.

Komentiraj