IZ VLADE: Karamarko iz “obiteljskih” razloga odsutan – Most se prebrojava?!

Karamarko, Orešković

Sve su glasnije špekulacije kako prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko ne može preživjeti aferu koja ga prati već nekoliko dana zbog poslovne suradnje njegove supruge s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem.

Navodno u Mostu već imaju četiri ruke spremne za njegov opoziv, a dogovara se i peta što bi moglo ozbiljno ugroziti njegovu već ionako uzdrmanu poziciju. No u Mostu to nitko ne želi potvrditi: dok jedni tvrde da je tako, drugi kažu da nikakvog izjašnjavanja nije bilo, prenosi Media servis.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko ne prisustvuje danas sjednici zbog obiteljskih razloga, doznajemo u Banskim dvorima.

Koji su to, nisu željeli precizirati. Jesu li razlozi afera konzultantica zbog koje je SDP pokrenuo opoziv u Saboru, može se samo nagađati.

Pozicija prvog potpredsjednika Vlade ozbiljno je uzdrmana, a u kuloarima se može čuti kako u Mostu već imaju četiri ruke za opoziv dok petu dogovaraju. U Mostu službeno ne žele potvrditi takve spekulacije, tek neslužbeno neki tvrde da su istinite, a drugi da do izjašnjavanja nije došlo. Jesu li te glasine istinite novinari su pitali uoči sjednice Vlade Mostovog ministra gospodarstva Tomislava Panenića.

Na pitanje može li Karamarko politički preživjeti ako se neki Mostovci izjasne za njegovu smjenu, odgovorio je: “Svatko ima svoj stav.”

Ministar Oleg Butković kaže da za takvo nešto nije čuo. “Ne znam, nisam to još čuo.”

Ako se njega osobno pita, on nije za prijevremene izbore.”Pa ja mislim da nema potrebe za izborima jer to je prvo, trošak za sve građane. Mislim da mi provodimo program za sve ono za što su nam građani dali povjerenje.”

Hoće li to uspjeti i dalje, vidjet će se uskoro budući da je zahtjev za Karamarkovim opozivom prošlog tjedna uvršten na Dnevni red Sabora te je počeo teći rok od 8 dana da se o njemu odluči.

Inače, prvi potpredsjednik Vlade Karamarko danas slavi 57. rođendan.